Zašto odabrati prenatalni test Qualified®?

Zašto odabrati prenatalni test Qualified®?

Rizik za sindrom Down kod trudnice starosti od 35 godina iznosi 1:360

Zašto odabrati prenatalni test Qualified®?

  • -         Njegova točnost iznosi više od 99,9 %, fetalna frakcija se analizira najsuvremenijom tehnologijom 4.0.
  •    Sveobuhvatan je. Pregledava 512 regija od interesa većih od 7 MB.
  •    Bez rizika je.  Nema opasnosti za zdravlje mame i bebe.
  •    Niste sami. Test se izvodi uz konzultaciju stručnog tima.
  •    Brz je. Rezultati za 3 do 5 radnih dana od prijema u laboratorij.
  •           Pogodan je. Izvodi se kod blizanačkih i VTO trudnoća.

Visoki postotak uspješnosti

 U 99,4 % slučajeva Qualified® daje rezultat o genskim sindromima.

Vjerojatnost uspješno provedeen analize testa Qualified® ovisi o tome koliko je slobodnocirkulirajuće fetalne DNK (cffDNA) prisutno u majčinoj krvi. Postotak cffDNA ovisi o tjednu gestacije (što je trudnoća ranija, to je cffDNA prisutna u manjem postotku), kao i o težini majke (što je veća težina majke, to će biti izolirano manje fetalne cffDNA).

Udio slobodnocirkulirajuće fetalne DNK

Da bi se utvrdio određeni kromosomski poremećaj kod fetusa, udio slobodnocirkulirajuće fetalne DNK (cffDNA) („fetalna frakcija“) u krvi majke mora iznositi najmanje 2 %. Qualified® se može napraviti od navršenog 10. tjedna trudnoće (GN 10 + 0), jer udio fetalne DNK u majčinoj krvi raste s odmicanjem trudnoće. Do 21. tjedna trudnoće se udio fetalne DNK iz tjedna u tjedan povećava za 0,1 % , dok se nakon 21. gestacijskog tjedna povećava za 1,1 %.

Partnerski laboratorij mjeri „fetalnu frakciju“ prilikom provođenja svakog testa Qualified®. Ako je fetalna frakcija niža od 2 %, ne može se provesti evaluacija testa. Bio Save Lab tada dobiva obavijest iz laboratorija u Španjolskoj da je nešto kasnije potrebno dostaviti novi uzorak krvi i o tome obavještava klijenticu.

Visokokvalificirani tim liječnika za dijagnozu i savjetovanje

Tim u laboratoriju BioRep® čine visokokvalificirani liječnici i znanstvenici, uključujući i specijaliste humane genetike, laboratorijske medicine, ginekologije i porodništva.

Naš tim u partnerskom laboratoriju BioRep® i tim Bio Savea će rado odgovoriti na Vaša pitanja vezana za prenatalnu dijagnostiku, NIPT, kao i tumačenje testa Qualified®.

Sign In